Τίτλος: Τσιγαρίδες
Το λίπος του χοιρινού, κόβεται σε μεγάλα κομμάτια και μπαίνει στο καζάνι με ελάχιστο νερό. Με το βρασμό το νερό εξατμίζεται, και το ελαφρύ λίπος λιώνει. Μένει μόνο οτιδήποτε είναι στερεό, συγκεντρώσεις λίπους, κομμάτια δηλαδή στο μέγεθος του καρυδιού. Αυτά βγαίνουν από το καζάνι και φυλάσσονται ξεχωριστά. Οι χρήσεις πολλές. Τις βάζουν σε φαγητά για να τα νοστιμίσουν και ως μεζέ τις τρώνε είτε ζεστές είτε τις τηγανίζουν (σκέτες ή με αυγό).
Χαρακτηριστικό | Τιμή |
---|---|
Δημιουργός | |
Ενότητα | |
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος | |
Ημερομηνία | |
Τοποθεσία | |
Γλώσσα | ελληνικά |
URL | https://tzoumerka.repository.gr/jsonitems/6449 |
Κάτοχος Δικαιωμάτων | |
Κατηγορία | Τοπικά Προϊόντα |
Ηχητικά |
Φωτογραφίες