Τίτλος: Κατσικίσια κεφτεδάκια με σπιτικό τραχανά
Υλικά για 8 πιάτα
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
½ κιλό κατσικίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
½ κιλό ψωμί μουλιασμένο
Τριμμένη τομάτα
Τριμμένη φρυγανιά
250 γραμμάρια τραχανά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τους κιμάδες, με το τριμμένο κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι. Αν έχει πολλά υγρά συμπληρώνουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε κεφτέδες και τους τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τις τριμμένες τομάτες, λίγο νερό και περιμένουμε να βράσει. Ρίχνουμε τότε τον τραχανά ανακατεύοντας που και που, πολύ απαλά, για να μην διαλυθούν οι κεφτέδες. Σερβίρεται ζεστό, όπως πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Χαρακτηριστικό | Τιμή |
---|---|
Δημιουργός | |
Ενότητα | |
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος | |
Ημερομηνία | |
Τοποθεσία | |
Γλώσσα | ελληνικά |
URL | https://tzoumerka.repository.gr/jsonitems/6454 |
Κάτοχος Δικαιωμάτων | |
Κατηγορία | Γαστρονομία |
Ηχητικά |
Φωτογραφίες