Υλικά
1 συκωταριά μεγάλη χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά
2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Τη σκέπη του αρνιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά. Την κόβουμε κομματάκια, ούτε μεγάλα ούτε πολύ μικρά. Υπολογίζουμε τη διάμετρο της σούβλας. Γυρίζουμε τα έντερα και τα πλένουμε πολύ καλά. Προηγουμένως έχουμε ανακατέψει το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος, την ώρα που περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα. Περνάμε τα κομμάτια ένα-ένα, με τη σειρά. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι, και πάλι από την αρχή. Όταν τελειώσουμε, τοποθετούμε τη σκέπη και τυλίγουμε προσεκτικά με τα έντερα. Πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει.
Χαρακτηριστικό | Τιμή |
---|---|
Δημιουργός | |
Ενότητα | |
Βιβλιογραφία του σημείου ενδιαφέροντος | |
Ημερομηνία | |
Τοποθεσία | |
Γλώσσα | ελληνικά |
URL | https://tzoumerka.repository.gr/jsonitems/6464 |
Κάτοχος Δικαιωμάτων | |
Κατηγορία | Γαστρονομία |
Ηχητικά |